Kotlovi na struju eloBLOCK 18 kW Vaillant

118.428 RSD

Kotlovi na struju Vaillant

Opis

Kotlovi na struju eloBLOCK 18 kW Vaillant se ističu sofisticiranom tehnologijom i vrhunskim performansama. Projektovani kako bi pružili efikasno i održivo rešenje za grejanje, ovi elektro kotlovi zadovoljavaju potrebe korisnika u svim tipovima prostora, od stambenih jedinica do poslovnih objekata. Jedna od ključnih prednosti eloBLOC električnih kotlova je visoka energetska efikasnost. Ovi kotlovi su optimizovani kako bi pružili maksimalnu toplotu uz minimalnu potrošnju električne energije, što rezultira ne samo smanjenim računima za energiju, već i pozitivnim uticajem na životnu sredinu. Kroz pametno upravljanje toplotom, eloBLOC elektro kotlovi pružaju ujednačeno grejanje svakog prostora.

Ovi kotlovi za centralno grejanje pružaju savremen način grejanja stanova i porodičnih kuća. Rad ovih uređaja je sasvim automatizovan i gotovo nečujan. Uređaji su takođe u potpunosti opremljeni sa svim radnim i sigurnosnim elementima.  Sekvencijalnim paljenjem ogrevnih spirala sprečeni su neželjeni impusi u električnoj mreži prilikom uključivanja/isključivanja uređaja. Budući da je ovde reč o električnoj energiji, naravno da je rad ovih uređaja u potpunosti ekološki, da im za njihov rad nije potreban dimnjak i da ih je moguće montirati i u najmanje prostore jer ne koriste vazduh za sagorevanje. Za još veću udobnost uređaj je moguće kombinovati sa sobnim termostatom ili sa indirektno grejanim rezervoarom.
VAILLANT se ponosi i inovativnim pristupom sigurnosti u svojim proizvodima, a i eloBLOC električni kotlovi nisu izuzetak. Sa integrisanim sigurnosnim funkcijama, korisnici mogu imati potpuno poverenje u stabilan i bezbedan rad svojih grejnih sistema. Serija eloBLOC elektro kotlova je dizajnirana uzimajući u obzir i estetski aspekt. Elegantan i kompaktan dizajn ovih električnih kotlova se lako uklapa u različite prostore, doprinoseći savremenom izgledu domova i poslovnih prostora.

VAILLANT, kao lider u industriji opreme za grejanje, takođe pridaje veliki značaj jednostavnoj instalaciji i održavanju. eloBLOC električni kotlovi se mogu brzo i lako instalirati, a minimalni zahtevi za održavanjem čine ih praktičnim rešenjem za korisnike koji cene efikasnost. VAILLANT eloBLOC set električnih kotlova predstavlja vrhunsku opremu za grejanje koja spaja vrhunski inženjering, energetsku efikasnost i bezbednost. Bez obzira na veličinu prostora ili specifične potrebe, eloBLOC elektro kotlovi pružaju optimalno rešenje za grejanje, postavljajući nove standarde u industriji.

Moguće upravljanje kotlom putem mobilnog telefona uz upotrebu termostata koji to omogućava. Sada je moguća kombinacija sa svim eBUS sobnim termostatima ili atmosferskim regulatorima koji će voditi sistem grejanja u zavisnosti od spoljašnje temperature. Moguće povezivanje u kompleksne siteme grejanja kao opciju podrške ili dogrevanja. Za rad uređaja neophodan je trofazani priključak, osim za modele od 6 i 9 kW, kod kojih je moguće izvesti monofazni priključak uz odgovarajući presek električnih kablova.

Raspon modulacije je granica između najveće i najmanje snage kotla za grejanje. Sa širokim rasponom modulacije, Vaillantov kotao za grejanje radi tiho i postojano, istovremeno obezbeđujući potrebno optimalno grejanje Vašeg doma. Modulacija, takođe, značajno smanjuje broj ciklusa uključeno/isključeno, a rezultat su niže emisije ugljenika. Osim toga, komponente su zaštićene od nepotrebnog habanja, zahvaljujući čemu su značajno smanjeni troškovi održavanja Vašeg kotla.

Kotlovi na struju eloBLOCK 18 kW Vaillant zauzimaju mnogo manje prostora od sličnih samostojećih uređaja. To Vam daje mnogo više fleksibilnosti u odlučivanju gde ćete je ugraditi. Jedinicu možete postaviti na gotovo svakom mestu u kući, od potkrovlja do podruma. Štaviše, lagani dizajn i kućište u jednom komadu, koje sadrži sve neophodne komponente, omogućavaju brže i jednostavnije postavljanje jedinice.

 • rad uređaja je sasvim automatizovan i gotovo nečujan
 • sekvencijalno paljenje ogrevnih spirala uz modulacioni rad
 • uređaj je opremljen sa svim radnim i sigurnosnim elementima
 • ekološki čist rad
 • nije potreban dimnjak
 • mogućnost povezivanja u kaskadu (modeli 24 kW i 28 kW)
 • mogućnost rada u zavisnosti od spoljašnje temperature uz upotrebu originalnog pribora jednostavno održavanje
 • moderan dizajn
 • kombinacija sa sobnim termostatom calorMATIC 240
 • za modele od 6 i 9 kW moguć monofazni priključak, za ostale modele neophodan je trofazni priključak
 • mogućnost povezivanja eloBLOCK-a sa indirektno grejanim rezervoarom uz korišćenje originalnog pribora

 

PDF prospekt
Prospekt

Dodatne informacije

Dimenzije (DxŠxV)

315x410x740mm

Masa kotla

25kg

Tip goriva

Struja

Nominalna snaga

18kW

Modulacija snage

9x2kW

Grejna površina

120-140m²

Cirkulaciona pumpa

Da

Ekspanziona posuda

Da

Napon

3×400 V/230 V

Napojni kabl

5×6

Priključak na vodu

3/4"

Boja

Bela